Folkevirke Landsorganisation -turen til Estland aflyst
Information
  • 28-08-2023 - 04-09-2023
  • 09:00 - 17:00
  • Estland - byerne Tallinn, Tartu og Narva
  • 7.500,00 for medlemmer af Folkevirke 8.000,00 for ikke medlemmer

Detaljer

Folkevirke har gennem nogen tid været i gang med at genoplive Folkevirkes spændende ”rullende højskoler”.

Det er rejser, hvor deltagerne ligesom på højskoler får mulighed for forskelligartede oplevelser rundt om i et større område eller land.

Folkevirke har sammen med en af vores partnere i Estland tilrettelagt en tur til Estland i uge 35 i 2023.

Afrejse mandag den 28. august og hjemrejse med ankomst til København 3. eller 4. september. Endelige datoer fastlægges i slutningen af maj.

Folkevirke har nogle hovedoverskrifter på de oplevelser, som venter. Det er bl.a. demokrati og kultur.

Rejseplan Deltagerne flyver fra Københavns Lufthavn til Tallin. Der bliver et par dages ophold i Tallin, hvor deltagerne bl.a. skal besøge parlamentet og få mulighed for en kulturel oplevelse – koncert eller opera.

Derefter bliver der et par dages ophold først i byen Tartu, som er Estlands næststørste by. Den bliver i 2024 europæisk kulturhovedstad. Forberedelserne er allerede i fuld gang. Tartu er Estlands intellektuelle og kulturelle centrum. Byen er sæde for Estlands ældste og mest anerkendte universitet, Tartu Universitet, og er også sæde for Estlands Højesteret, Uddannelses- og Forskningsministeriet samt for Estlands Nationalmuseum.

Derefter går turen videre til den estiske grænseby Narva, som er Estlands tredjestørste by. Historisk har Narva været en vigtig by i både det danske (1219-1346) og det svenske (1561-1710) østersørige. De ældste dele af byens grænsefæstning, Hermanni Linnus, stammer fra den danske tid.
I Narva skal deltagerne bl.a. besøge den hemmelige russiske by og på besøg i et russisk-ortodoks kloster.

Sidste nat inden afgang tilbage til København bliver i Tallin.
Der planlægges en rejse med omkring 15 deltagere og med en pris på omkring kr. 7.500. Prisen dækker fly, hotelovernatninger og lokal transport. Desuden vil de fleste af turens måltider være indbefattet. Der vil være mulighed for tilkøb af bl.a. en kulturel oplevelse – opera eller koncert.

Folkevirke har fået mulighed for at udskyde endelig tilmelding til 25. maj.

En bindende tilmelding folkevirke@folkevirke.dk skal sammen med et depositum på kr. 2.000 til Arbejdernes Landsbank: Regn. 5301 konto nr.: 0287753 være Folkevirke i hænde senest den 25. maj 2023.