Kvindestemmer 2022
Information
  • 26-03-2022 - 26-03-2022
  • 11:30 - 16:00
  • Hotel Cecil, Niels Hemmingsens Gade 10, 1153 København K
  • 100,- - Billetter købes ved indgangen

Detaljer

Kunsten farver foråret i mange farver

Lørdag den 26. marts 2022 kl. 11.30 – 16.00  slår spillestedet ”Hotel Cecil” i Niels Hemmingsens Gade 10 dørene op for forårets store satsning – Kvindestemmer 22.

Vi håber alle, at arrangementet kan gennemføres som planlagt, og at Covid19 ikke spænder ben for dagen!

Folkevirke er i tæt dialog med både myndigheder og spillested for at sikre en god oplevelse og en sikker gennemførelse.

Alt tyder på, at det kan lade sig gøre.

Forud for arrangementet trykket flyers, som kan deles ud, så flest mulige bliver opmærksomme på arrangementet. Kredsene opfordres til at dele flyeren ud til møder – og hvis der er andre, som har et par timer til overs, så få tilsendt nogle flyers til uddeling – eller kig forbi Folkevirkes kontor og få udlevereret flyers.

Det er en hjælp, som vi vil blive meget  glade for!

Program for dagen:

Kl. 11.30 Dørene åbnes.

Kl. 12.00 Kvindestemmer introduceres af kunsthistoriker og redaktør Lisbeth Tolstrup.

Kl. 12.15 Dorthe Chakravarty, forfatter og journalist
Dorthe Chakravarty arbejder med kultur- og kvindehistorie. Hun har bl.a. skrevet om tjenestepiger, husmødre under besættelsen og Carlsberg-kvinden fru Jo.

Dorthe Chakravarty vil bl.a. dykke ned i fortællingen om Danmarks første kvindelige læge, Nielsine Nielsen, som bryder mændenes monopol på universitetet og lægefaget.

Nielsine Nielsen førte i 1860'erne en dagbog, hvor hun - ret enestående for tiden - skriver om sit ønske om ikke at blive gift og være fri til at leve et liv, hun selv skaber.

Kl. 12.50 Randi Pontoppidan, komponist, vokalist og improvisator
Randi Pontoppidan er kendt for sin eksperimenterende blanding af vokalarbejde, komposition og elektronisk live-bearbejdning af stemmen. Et spændende lydunivers fanger publikum ind i den menneskelige stemmes dybeste hemmeligheder.

Hun færdes hjemmevant på de store scener og har for nylig lagt vejen forbi bl.a. Carnegie Hall.

Kl. 13.25 Helle Bertram, forfatter
Helle Bertram debuterede som skølitterær forfatter i april 2020 med KORT. I 2021 udkom SPOR, der er en række essays om at gå og den mentale rejse, der sker undervejs. I foråret 2022 udkommer DÉR, JEG ER, der er 12 portrætter af steder i Danmark og de mennesker, der bor der. Det er den bog, Helle Bertram vil fokusere på under sin optræden. 

Kl 14.00 Pause 

Kl.14.15 Lene Stevns Jensen, billedhugger
Lene Stevns Jensens arbejde er inspireret af mødet med fremmede kulturer. Hun har boet i Grønland, været gæst ved Kunstakademiet i Beijing, og været Artist in Residence forskellige steder, bl.a. på Svalbard.

Hvalros, kvinden og Fuglekvinden er hendes foretrukne motiv. Fuglekvinden er symbol på kvinden, som tør brede sine vinger ud og prøve, om de kan bære. 

Kl. 14.50 Stine Askov, forfatter 
Stine Askov debutterede son forfatter i 2012 med romanen Bid, som er en tidstypisk roman om en ung kvinde med rod i livet. Romanen blev shortlistet til BogForums Debutantpris. I 2014 fulgte romanen Kaninens år, en humoristiks roman om at side fast i ægteskab- og madpakkersumpen. Katalog over katastrofer fra 2020 er Stine Askovs fjerde roman og foregår i 80'erne.

15.25 Lil Lacy, komponist og musiker
Lil Lacy har komponeret, arrangeret og indspillet musik til forskellige koncerter og performances bl.a. kammeroperaen ”One world above, another below, 45” (2019) og multikanalsværket ”You're somehow connected - a dream play, 80” (2020-21), som åbnede Aarhus Festuges officielle gallakoncert 2021. Hun har spillet koncerter og fået sin musik opført i ind- og udland.

Hun har modtaget Léonie Sonnings Talentpris 2020.

Det er i år 15. gang, at Kvindestemmer bliver præsenteret.

Pris: 100 kroner.

Café: Der kan købes sandwich, kage, øl, vin, vand, the og kaffe.

Billetter købes ved indgangen.

Ret til ændringer forbeholdes.

Bag arrangementet står:

Folkevirke, Kvinder i Musik, Kvindelige Kunstneres Samfund og Dansk Blindesamfunds Kvinder.

Der er ydet økonomisk støtte fra:

Statens Kunstfond

Den Bøhmske Fond

Kvindernes Bygning

Dansk Musiker Forbund

Folkevirke

Kvindelige Kunstneres Samfund

Københavns Kommunes Musikudvalg