Telefon: +45 33 32 83 11 (tirsdage) | E-mail: folkevirke@folkevirke.dk | CVR nummer 55704414

Kvindestemmer 2021

Kvindestemmer 2021

Spændende kunstneriske og musikalske oplevelser

Der er lagt op til en kraftful og oplevelsesrig eftermiddag lørdag 20. marts 2021, kl. 11.30 - 16.00 på Spillestedet "Hotel Cecil, Niels Hemmingsens Gade 10, 1153 København K.

Denne eftermiddag slås dørene op for Kvindestemmer '21, for eftermidddagen fyldes med oplevelser af en høj kvalitet. Forfattere, musikere og en billedkunstner vil på skift dagen igennem give et indblik i deres kunstneriske univers.

Dagens program er:

Kl. 11.30 Dørene åbnes

Kl. 12.00 Kvindestemmer introduceres 
af kunsthistoriker og redaktør Lisbeth Tolstrup.

Kl. 12.15 Mathilde Walter Clark, forfatter
Mathilde Walter Clark er opvokset i Danmark hos sin danske mor, mens somrene blev tilbragt i USA hos sin amerikanske far. I sin anmelderroste roman ”Lone Star” kredser hun om familie, tilhørsforhold og om at overvinde enorme afstande. Hun har i 2020 udgivet sin anmelderroste essaysamling "Huset uden ende", som rummer 20 essays. Det lange titelessay handler om forfatterens fars hus i USA. 

Hun har fået flere litteraturpriser, bl.a. Årets Fund i 2005, mens romanen ”Lone Star” blev nomineret til DR’s Romanpris i 2019 og præmieret af Statens Kunstfond.


KL. 12.50 Randi Pontoppidan, komponist, vokalist og improvisator 
Randi Pontoppidan er kendt for sin eksperimenterende blanding af vokalarbejde, komposition og elektronisk live-bearbejdning af stemmen. Et spændende lydunivers fanger publikum ind i den menneskelige stemmes dybeste hemmeligheder.

Under corona-nedlukningen i 2020 har hun bl.a. deltaget i Metropolis' Walking Copenhagen samt optrådt i mindre musikalske sammenhænge.

Kl. 13.25 Mette Moestrup, lyriker
Mette Moestrup er blevet kaldt en af de mest eksperimenterende danske digtere i sin generation. I hendes lyrik finder man bl.a. en undersøgelse af, hvordan ordene og tingene er forbundet. Det hele er sat ind i en eksperimenterende, legende og fabulerende form, der inddrager bl.a. ordspil, montage, anagrammer og grønlandske leveregler. Hun har fået Montanas Litteratur pris i 2007 og Beatrice Prisen i 2018.

Kl. 14.00 Pause

Kl. 14.15 Kit Kjærbye, billedkunstner
Kit Kjærbye har længe arbejdet med rytme og gentaglese i sine værker. Materialer som stål og bindetråd har hun bukket, bøjet og flettet sammen. I de senere år har kabelbindere - strip - været hendes foretrukne materiale. Det er et brutalt og hårdt materiale at arbejde med - og måske netop derfor meget udfordrende og inspirerende. Denne eftermiddag fortæller hun om sit arbejde og de kunstneriske udfordringer.

Kl. 14.50 Dy Plambeck, forfatter 
Dy Plambech fortæller i en uprætentiøs og humoristisk stil med stor sproglig præcision og fascinerende dybde om skel sættende nedslagspunkter fra livet; barndommen, familielivets kriser, voldsepisoder, krigsdeltagelse og fødsel. Hun vil bl.a. foretage punktnedslag i sin seneste roman ”Til min søster”.

Hun har modtaget Politikens Litteraturpris 2019 for romen "Til min Søster"

Kl. 15.25 Channe Nussbaum duo 
Channe Nussbaum er sanger og sangskriver og har sunget og skrevet musik, siden hun var 14 år. Hun har optrådt i ind- og udland både inden for pop, rock, jazz og viser.

Med sin jødiske baggrund er Channe Nussbaum kendt som fortolker og fornyer af klezmergenren. Hun er en af Skandinaviens førende klezmer- sangerinder. Denne eftermiddag optræder hun i et forrygende samspil med violinisten Anne Eltard.

Det er i år 14. gang, at Kvindestemmer bliver præsenteret.

Pris: 100 kroner. 

Café: Der kan købes sandwich, øl, vin, vand, te og kaffe.

Billetter købes ved indgangen.

Ret til ændringer forbeholdes.

Se flere oplysninger om kunstnere på www.folkevirke.dk

Arrangører: 
Folkevirke, Kvinder i Musik, Kvindelige Kunstneres Samfund og Dansk Blindesamfunds Kvinder.

Yderligere info: 
folkevirke@folkevirke.dk

Økonomisk støtte fra:
Statens Kunstfond
Kvindernes Bygning 
Folkevirke 
Kvindelige Kunstneres Samfund 
Københavns Kommunes Musikudvalg