På danskIn EnglishEn françaisIntranet

Folkevirkes Landsorganisation - Landsmøde den 10. og 11. april 2019

10. april 2019

Folkevirke lukker op for nye oplevelser

Folkevirke lukker op for nye oplevelser
Folkevirke har valgt at holde fast i at lade det årlige landsmøde løbe over to dage, så der bliver tid til både fælles oplevelser og socialt samvær. Det viste sig sidste år at være en rigtig god ide.

I år holdes landsmødet onsdag den 10. og torsdag den 11. april.

Det foreløbige program ser således ud:

10. april:

Kl. 13.50 Mødes ved Magasin du Nord Museum på Vingårdstræde 6 og derefter guidet rundvisning. Max 25 deltagere.

Kl. 16.00 Mulighed for kaffe i Nordens Hus for egen regning.

Kl. 18.00 Middag på Cap Horn i Nyhavn for egen regning

Kl. 20.00 Forpremiere i Skuespilhuset på forestillingen ”Hvem er bange for Virginia Woolf” for egen regning.

11. april:

Kl. 9.30 Morgenkaffe og registrering på Folkevirke, Niels
Hemmingsens Gade 10, Emma Gads mødelokale 3. sal

Kl. 10.00 Inspirationsoplæg – endelig titel er under udarbejdelse

Kl. 12.00 Frokost

Kl. 13.30 Landsmøde.

Folkevirke håber på mange deltagere, dog kan Magasin du Nord Museum max huse en gruppe på 25, så her gælder først til mølle-princippet.

Folkevirke har reserveret billetter til en god teateroplevelse. Pris pr. billet kr. 175,-. Bemærk teaterbilletter var reservering af billetter 1. marts 2019.

Deltagelse i det øvrige arrangement med rundvisning på Magasin du Nord Museum, morgenkaffe, frokost inspirationsoplæg og landsmøde i alt kr. 200,-.

Deltagelse i alene landsmødet er gratis.

Bindende tilmelding senest den 19. marts til folkevirke@folkevirke.dk

Kort om Magasin du Nord Museum

Det var Magasin du Nord Fonden, som sikrede samlingen af Magasin artefakter og som i 2013 stod bag åbningen af museet. Samlingen er enestående i Danmark – der kendes ingen anden detailforretning, som har bevaret så mange dokumenter og genstande fra en så lang tidsperiode.

Samlingen består af bl.a. kjoler, sko, hatte, legetøj, uniformer, porcelæn, sølvtøj, malerier, reklamer, scrapbøger og tusindvis af fotos. Udstillingerne på museet skiftes løbende, hvorved der bliver sat fokus på forskellige perioder og afdelinger i stormagasinets historie.

I museets udstilling bliver gæsterne altid mødt af en museumsvært. Museet har 10 værter tilknyttet, og ens for dem alle er, at de har været ansat i Magasin. Værterne deler med glæde ud af deres store viden om Magasin og fortæller også gerne anekdoter fra deres tid stormagasinet.

Magasin du Nord Museum befinder sig i midten af det gamle middelalderlige København og lige bag Magasin ved Kongens Nytorv.

Huset på Vingårdstræde 6 gemmer på mange års historie. Stuen og kælderen i bygningen kan dateres til omkring år 1200. Kong Hans ejede bygningen omkring år 1500 og anvendte den både som vingård og møntsmedje.

Huset har siden været ejet af både gejstlige, adelige og borgere, og både Grevinde Danner og H.C. Andersen har haft deres gang i huset. Til højre for indgangsdøren i museet kan stadig ses halvdelen af den oprindelige trappe, som fører op til H. C. Andersens kammer.

Medlem af Dansk Folkeoplysnings Samråd