På danskIn EnglishEn françaisIntranet

Folkevirke Landsorganisation - Julemøde på Folkevirke:

25. november 2020

Indblik i armenske juletraditioner

Traditionen tro holder Folkevirke julemøde i december. Det bliver den 25. november kl. 14.00-16.00, på Folkevirke, i mødelokale på 2. sal, Niels Hemmingsens Gade 10 i København.

Folkevirke er vært ved lidt gløgg og juleknas. Som sædvanlig bliver der rig lejlighed til at tale med repræsentanter for Folkevirkes forretningsudvalg og andre folkevirkebrugere.

På mødet deltager den armenske præst – Fader Stepanos. Han har siden 2015 været ortodoks præst i den armenske kirke. Han skal som ortodoks præst forestå bl.a. gudstjenester for armenier i både Danmark og Norge, fordi han er den eneste præst for de to lande.

De fleste armenier i Danmark bor i København og Odense, men Fader Stepanos bor sammen med sin familie i Odense – midt i landet.

I Danmark er der omkring 2000 armenere.

Den armensk-ortodokse kirke regnes for en af verdens ældste fra måske 301, hvor kristendommen blev officiel religion i Armenien efter at være besøgt af disciplene Bartholomæus og Thaddæus. Den armenske kirke har bispesæder nær hovedstaden Jerevan og ved Beirut i Libanon og patriarkater i Istanbul og Jerusalem. Kirken har også et hovedsæde i Wien, som den danske del af den armenske kirke hører under.

Den Armensk Apostolske Kirke i Danmark blev i 2005 godkendt af Kirkeministeriet. Det betyder, at en præst ansat af kirken kan foretage vielse med dansk juridisk gyldighed.

Det er gratis at deltage i Folkevirkes julemøde, men send af praktiske årsager en forhåndstilmelding til folkevirke@folkevirke.dk, så vi kan afpasse gløgg og juleknas til antallet af fremmødte.

 Af Annemarie Balle - På gensyn i et julestemt Folkevirke!

Medlem af Dansk Folkeoplysnings Samråd